perjantai 16. maaliskuuta 2012

Viiltäviä kommentteja

Mikä siinä on kun pitää nimettömänä ja asiattomasti lähteä haukkumaan toisia? Nyt lähiaikoina näitä topicceja ilmestyy jatkuvasti ja omasta mielestäni ne eivät osoita mitään muuta kuin kirjoittajan kypsymättömyyttä. Jos kommentti on niin viiltävä ja asiaton, ettei sitä voi omalla nimimerkillä lähettää niin, ettei maine menisi, kannattaako sitä edes kirjoittaa?

Ainakin itse haluaisin kuulla omista töppäyksistäni suoraan. Olisi niin paljon kivempi keskustella asioista kahdestaan vaikka meilissä. Vastaanotan mielelläni rakentavaa palautetta, jotta voin parantaa käytöstäni tulevaisuudessa ja uskon, että moni muukin haluaisi palautteensa privaatisti. Näin kukaan ulkopuolinen ei saa asioista väärää käsitystä eikä kummankaan maine tahriinnu. Perus hyvä käytös on tärkeää, vaikka et omana henkilökohtaisena itsenäsi netissä välttämättä esiinnykään. Toisten haukkuminen ruudun takaa on jotenkin niin paljon helpompaa.

Loukkaavat sanat satuttavat aina yhtä paljon - Olivat ne sitten puhetta suoraa silmiin katsoen tai koneen ruudulta luettavaa tekstiä.

9 kommenttia:

 1. Virtuaalimaailma tuntuu olevan täynnä teini-iän _ihankamalanhirveissäiiQ_ kriiseissä pyöriviä teinityttöjä tai vähintään sille tasolle jumahtaneita ihmisiä, päätellen ainakin hooteenetin tasosta. :) Olen edelleen sitä mieltä että sinne rekisteröintipakko kiitos, en tajua miksei ylläpito ole lukuisia pyyntöjä asian tiimoilta (tullut kyllä sinne muiltakin kuin miulta!) tuntunut edes noteeraavan.

  Miun mielipide on, että jos joku paskaa palautetta antaa ilman kunnon nimimerkkiä, niin sen palautteen voi jättää huomioimatta. Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oon niin samaa mieltä! Rekisteröitymispakko edesauttais asiallisia kommentteja. Kukaan tuskin jaksaa rekisteröityä vain haukkuakseen muita, ellei haukkumiseen silloin ole varteenotettavaa syytä.

   Poista
 2. Jotenkin noita nimettömänä toisia mustamaalaavia henkilöitä tuntuu riittävän virtuaalimaailmassa ja ihmettelen todella paljon miksi. Onko meidän, ennen niin ihana ja rentouttava, harrastuksemme saanut suosiota vain näiltä ilkeiltä ihmisiltä? Tuntuu siltä että jokaisen nurkan takaa löytyy nykyään mullekaikkinytheti- tyyppejä tai juurikin näitä jotka syyttä (tai syyn kanssa, tiedä häntä) mustamaalavat toisia.

  Minä itse pidän näitä nimettömänä muita haukkuvia ihmisiä vain kateellisina tai huomionhakuisina. Turha niistä on välittää, kunnon palaute tulee fiksun nimimerkin ja mieluiten mailiosoitteen kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateutta, huomionhakemista ja pelkuruuttahan se on. Omalla nimerkillä pitää uskaltaa kirjoittaa, jos moitittavaa on.

   Poista
 3. Kyllä htnetistä kypsää porukkaa ja keskustelua löytyy, mutta myös valittevan paljon viivanimimerkkien takaa haukkumista. Olen kyllä samaa mieltä Eetuperkeleen kanssa, rekisteröitymispakko olisi todella hyvä asia, se vähentäisi tuollaista haukkumista huomattavasti. Ylläpitohan kai jossain vaiheessa ilmaksui (kauan sitten?) halveksuntansa virtuaalitalleja kohtaan, niin eivät välttämättä ota meidän pyyntöjämme huomioon. Mikä olisi kyllä aika outoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itekki oon huomannu tän, ettei virtuaalitallijuttuja oteta tosissaan tuolla ylläpidon puolella. Muilta alueilta katoaa asiattomat topicit tosi äkkiä, mutta virtuaalipuolella saa odotella...

   Poista
 4. Yhdyn mielipiteeseen, että rekisteröitymispakko olisi kannattava hevostalli.netin foorumille ja tästä olikin paljon puhetta vuosia sitten. Sen tiimoilta tuli tämä vapaaehtoinen nimimerkin korostus "rekisteröityminen"

  Näitä viivojen takaa skeidaa heittäjiä on kyllä ollut jo kuusi vuotta sittenkin, joten uusi ilmiöä se ei todellakaan ole. Ikävä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisesti nickini ei tullut edelliseen mukaan. Mutta siis LuciDa kirjoittaa.

   Poista
  2. Tää nimimerkin "suojaaminen" ei kuitenkaan poista näitä nimettömiä kommentteja. Lähinnä turvaa vain toisen nimellä kirjoittamista.

   Poista