sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Business makes man.

Asia jota aina olen jotenkin virtuaaliheppailussa vierastanut on bisnes. Sen vuoksi pyrinkin tekemään melkeen kaiken itse ja jos en jotain vain osaa, mietin, voinko jättää sen tekemättä tai sitten vain opettelen. Tietenkin vuorovaikutus on aina hyvä asia! Joku on hyvä piirtämään, mutta huono kirjoittamaan tekstejä. Silloin tietysti bisnes on tosi järkevää. Molemmat osapuolet saavat mitä tarvitsevat ja molemmat tekevät mitä osaavat.

Sitten on nämä iloiset eurot. Omat periaatteni tekevät siinä kohtaa rajan, kun pitäisi oikealla rahalla alkaa maksamaan. Virtuaalijutut on virtuaalijuttuja, ei tosielämää. Sinnehän en oikeaa rahaa laita. Ennen "nahkoilla" maksamista näkyi enemmän. Tällä hetkellä vähemmän, mikä on positiivista. Kaikilla on tällöin samat mahdollisuudet tehdä bisnestä, eikä oma rahallinen tilanne pääse vaikuttamaan virtuaalitallin laadukkuuteen.

Tykkään ilahduttaa virtuaaliharrastajien päivää tekemällä pieniä juttuja ihan ilmaiseksi. Teen välillä jollekin otsikkokuvan blogiin/ulkoasuun, kirjoittelen luonteen, piirtelen tallin pohjapiirroksen tai hevosen rakennelinet. Jos minulla on ylimääräistä aikaa, enkä juuri tarvitse mitään vastapalkkaa, niin miksi en tekisi ilmaiseksi? Kannattaa kokeilla, se on yllättävän kivaa.

5 kommenttia:

 1. Näin juuri, miksi en tekisi joskus jotain kivaa muille? Itse toteutan sitä kommentoimalla muiden talleja, blogeja yms. Jotka muuten omaa harrastustani koskettaisi.

  Ihana tuo kuvaus tuossa oikealla! Se sai minut heti lukemaan enemmän, toivonkin blogille pitkää ikää :)

  Ps. jos kirjoittaminen tuntuu omalta, Vippos kaipaa kipeästi tekijöitä ;) http://vippos.webs.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommenteista paljon!

   Voisin itseasiassa lähtäkkin kirjottamaan lehteä, mutta onko se kuinka sitovaa ja tarvitseeko sitä kuinka usein juttuja kirjotella, jos ei ollenkaan huvittaisi?

   Poista
  2. Ei tarvitse sitoutua yhtään mitenkään mihinkään. Voi kirjoittaa just ja vaan silloin, kun on isnpiratiota (jos on luvannut kirjoittaa aiheesta x päivämäärään y mennessä, on tietysti ihan kiva kirjoittaa se teksti loppuun kun sitä sitten odotellaan...) yleislaatu@gmail.com

   Poista
 2. Itse ymmärrän euroilla maksamisen vain siinä tapauksessa että puhutaan piirroksista/laadukkaista valokuvista ja piirroksen/kuvan tekijällä/ottajalla on jotakin freelancer-bisnestä menossa. Nimimerkillä tuli vihaista palautetta syksyllä vihaiselta pelottavalta täti-ihmiseltä, trauma tuli. :D Sen jälkeen olen vain julmasti pitänyt kiinni maksulinjasta -en kyllä tosin pikseliponeille kuviani erityisesti kauppaakaan, koska minusta on kyllä aika järkiheittoa syytää rahaa virtuaalimaailmaan. (WoWia ei sitten lasketa :C)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllä määki ymmärrän euroilla maksamisen just piirroksissa. Onhan se meinaan reilua laittaa kaikille sama maksutapa, virtuaalikavereille ja niille tosielämän piirrostilaajille.

   Poista